patronažna skrb

Foto - Nova vozila i računala u Domu zdravlja Varaždinske županije

Ravnatelj Veronek je također čestitao djelatnicama Dana medicinsko-laboratorijskih djelatnika. Njih je u Domu zdravlja ukupno osam te su im dodijeljene zahvalnice, a dvije od njih obilježile su i 40 godina radnog staža u laboratoriju za što su im uručene posebne zahvalnice...
Objavljeno: 15.04.2024. 10:59

Zadnja izmjena: 15.04.2024. 12:32

Foto: Ivana Bertović

Domu zdravlja Varaždinske županije predana su tri nova vozila i 18 prijenosnih računala. Ova investicija, vrijedna oko 45 tisuća eura za vozila i 11 tisuća eura za računala, osigurava bolje uvjete rada patronažnih sestara te poboljšava kvalitetu zdravstvene skrbi na području Ivancu, Ludbregu i Novom Marofu.

Varaždinski župan Anđelko Stričak istaknuo je kontinuirana ulaganja u Dom zdravlja.

- U mom mandatu u Dom zdravlja Varaždinske županije uloženo je oko 1,5 milijuna eura i to u obnovu zgrada, nabavu opreme, specijalizacije i sada u nabavu novih vozila. Do sada smo nabavili pet vozila, prošle godine dva, sada još tri. Nabavili smo i ukupno35 računala, ove godine 18, a prošle 17. Uz to, danas je Dan medicinsko-laboratorijskih djelatnika, čestitam im na tome. Godišnje se ovdje obavi oko 420 tisuća pregleda i nalaza.

'Nova vozila pomlađuju vozni park'

Ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Jurica Veronek naglasio je kako su nova vozila i prijenosna računala vrijedne investicije u poboljšanje radnih uvjeta.

- Prosjek vozila za patronažnu djelatnost iznosi oko 13 godina. Nova vozila značajno pomlađuju naš vozni park. Vozilo je patronažnoj sestri osnovno sredstvo za odlazak na rad jer djeluju po cijeloj županiji, isto kao i nova prijenosna računala. U svim djelatnostima nastojimo ravnomjerno djelovati kako bi svi djelatnici bili zadovoljni što se reflektira na zadovoljstvo svih naših korisnika – kazao je.

Ravnatelj Veronek je također čestitao djelatnicama Dana medicinsko-laboratorijskih djelatnika. Njih je u Domu zdravlja ukupno osam te su im dodijeljene zahvalnice, a dvije od njih obilježile su i 40 godina radnog staža u laboratoriju za što su im uručene posebne zahvalnice.

Komentari