općina trnovec bartolovečki

Foto - Pčelarima s područja općine Trnovec Bartolovečki doniran šećer

Objavljeno: 20.09.2022. 21:07

Zadnja izmjena: 20.09.2022. 21:07

U Trnovcu Bartolovečkom organizirana je podjela šećera za pčelare s područja Općine, a načelnica Verica Vitković, kako je rekla, ovom je simboličnom gestom odlučila pomoći pčelarima.

Prisutni pčelari zahvalili su na donaciji, te zajedno s načelnicom posjetili školu Trnovec kojoj su donirali med za učenike, a donacija je predana i u školu Šemovec. Ravnateljica OŠ Trnovec, Radmila Sačić, primila je donaciju te zahvalila pčelarima.

- Na području Općine imamo 10 pčelara i mislim da je vrlo važno da Općina na ovaj zasad simboličan način pomaže u prihrani i opstanku pčela. Svjesna sam da prema ukupnom trošku koji naši pčelari imaju, ovo nije velika donacija, ali vjerujem kako će i ovo dobro doći. Za novi proračun predložit ćemo jedan ozbiljniji iznos za pčelare u sklopu programa za poljoprivredu, kako bi se svatko od vas mogao prijaviti i dobiti novčanu pomoć za ovaj vrijedan posao kojim se bavite. U školi prema planu prehrane ne smijemo koristiti šećer za djecu, nego med, tako da će nam ova naša donacija uistinu dobro doći. Najljepše zahvaljujem i želim vam uspješnu pčelarsku godinu - rekla je načelnica.

Komentari