sjećanje na žrtve vukovara

FOTO: Ime Vukovar ispisano na Korzu s pet stotina svijeća

Objavljeno: 17.11.2016. 19:07

Zadnja izmjena: 17.11.2016. 19:57

Foto: Sonja Ognjenović

Na Trgu kralja Tomislava ispred Gradske vijećnice, kao i ranijih godina, obilježen je Dan sjećanja na žrtve Vukovara. Tako su se žrtava prisjetili građani Varaždina, a zajedno s predstavnicima Grada i Županije odali su im počast paljenjem pet stotina svijeća u obliku imena Vukovar koje i dalje svijetle na Korzu.

Uz predstavnike Grada Varaždina i Varaždinske županije svijeće su položili i tako ispisali ime Vukovar i predstavnici braniteljskih udruga i djeca varaždinskih osnovnih škola.

- Doprinos Varaždinaca u Domovinskom ratu nije se očitovao samo u oslobođenju Banjšćine i naoružanju, nego i u tome što su naši branitelji nakon što su oslobodili naš grad, otišli diljem zemlje braniti ljude koje ni ne poznaju i krajeve u kojima nikad nisu ni bili. Ono što je simbolično u ovom paljenju svijeća su poruke koje moramo poslati. Prva mora biti da se pad Vukovara nikad ne zaboravi i da se nikad više takve strahote ne ponove - izjavio je gradonačelnik Habuš.

500 svijeća koje i dalje svijetle na Korzu,  izrađene su u obliku vukovarskog vodotornja, simbola obrane grada Vukovara. Evo kako je izgledalo paljenje svijeća ispred Gradske vijećnice:

Komentari