obrtništvo

Foto - Petero obrtnika iz bukovečkog kraja nagrađeno povodom 115. obljetnice organiziranog djelovanja

Objavljeno: 26.03.2023. 18:19

Zadnja izmjena: 26.03.2023. 18:25

Svečanom sjednicom Udruženja obrtnika Ludbreg proslavljena je 115. godišnjica organiziranog rada obrtnika, što je bila prilika i za dodjelu priznanja obrtnicima koji ove godine slave jubilarne obljetnice.

Nagrađeno ih je i petero s područja općina Mali i Veliki Bukovec. Naime, za jubilarnih 10 godina rada nagrađeni su obrti Marija Viraga i Tadeja Bohorča iz Općine Mali Bukovec, a za 20 godina rada priznanje je otišlo u ruke obrtnice Andreje Vrbanić iz Općine Veliki Bukovec. Velikih četvrt stoljeća ove godine obilježava obrt Marije Snježane Zadravec, a 30 godina obrt Mladena Kovačeka iz Općine Mali Bukovec kojima su također uručena priznanja.

- Naš program se sastoji od tri mjere: potičemo nova otvorenja, sufinanciramo nabavku opreme i pomažemo što se tiče same promocije i marketinga obrta. Mjere su jako dobro prihvaćene te u zadnje četiri godine imamo pet novoosnovanih obrta. To dokazuje da je naš program i da su naše mjere učinkovite i hvalevrijedne - rekao je našelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić.

Zadovoljstvo što se svečanost održala na području Općine Mali Bukovec izrazio je načelnik Darko Marković koji je naglasio kako njihovo područje bilježi rast broja obrtnika, a trenutno ih djeluje 23.

- U razgovoru s predstavnicima Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Varaždinske županije utvrdili smo da postoji temelj za daljnji razvoj obrtništva i to kroz daljnje poticanje strukovnog obrazovanja i rada naših obrtnika. S obzirom da smo male općine koje ne raspolažu značajnim financijskim sredstvima, jedna od ideja je, što dogovaramo sa svojom Udrugom obrtnika i zanatlija, da im Općina sufinancira izradu projektne dokumentacije, kako bi mogli uspješno povlačiti sredstva iz nacionalnih i europskih fondova – dodao je Darko Marković.

Komentari