općina petrijanec

Foto - Ovo su najnovije informacije o aglomeraciji na području općine Petrijanec

Objavljeno: 19.05.2022. 13:33

Zadnja izmjena: 19.05.2022. 13:33

Foto: Luka Šalamun

U Općini Petrijanec danas je održan okrugli stol na temu Aglomeracije, prilikom čega su iznesene relevantne informacije o roku i završetku projekta Aglomeracije te daljnjem tijeku samog projekta.

Na okruglom stolu sudjelovali su direktor Varkoma Bruno Ister, tehnički direktor Varkoma Marijan Cesarec, direktor Vodogradnje Mario Lacković, kao i predstavnici ostalih izvođača. Financijski udio Općine u ovom je projektu oko 5,8 posto, što će iznositi do 3,2 milijuna kuna, ovisno o cijenama radova i materijala.

- Po završetku radova bit će oko 750 kućnih priključaka u naseljima Strmec Podravski, Družbinec, Zelendvor, dio Petrijanca, a završna faza je u Novoj Vesi Petrijanečkoj. Trenutno smo na 83 posto izvodljivosti na području naše općine, zapeli smo jedino s asfaltiranjem zbog poskupljenja. Stoga, pozivam mještane na strpljenje i razumijevanje, a s asfaltiranjem krećemo kroz dva do tri tjedna. Obnovili smo velik broj cesta i u puno su boljem stanju nego što su bile prije - rekao je načelnik Općine Željko Posavec.

Kako je rekao Bruno Ister, od radova su ostale sanacije prometnica, priključenja pojedinih precrpnih stanica i cjevovodi na državnim prometnica. Ostalo je i 500-tinjak metara tlačnih cjevovoda.

- Asfalt je, kao što smo čuli, zbog inflacije poskupio i po nekoliko puta, što stvara velike probleme našim izvođačima. Međutim, oni se i s time uspješno nose i mislim da ćemo uskoro korekcijom cijena riješiti te probleme. Ipak, malo lošije stojimo izmjenama i dopunama ishođenja građevinske i lokacijske dozvole, na čemu također intenzivno radimo kako bismo napravili pritisak prema ministarstvu - rekao je Ister.

Komentari