pogledajte i pročitajte

Foto - Petrijanec slavi Dan Općine, donosimo vam izvještaj sa svečane sjednice

Općina je investirala u parkiralište kod groblja, jednako kao i parkiralište kod ambulante, a obnovljene su i ulice nakon aglomeracije koja čega uporabnu dozvolu. Za Općinu je značajan bio i projekt Zaželi (gerontodomaćice), a radi se i na brzom internetu...
Objavljeno: 27.06.2023. 19:16

Zadnja izmjena: 27.06.2023. 19:23

Foto: Boris Matijašec

Općina Petrijanec održala je svečanu sjednicu povodom Dana Općine,  prilikom čega je načelnik Željko Posavec, ispred općinskih vijećnika i gostiju, istaknuo ključne projekte.

Jedan od ključnih je svakako energetska obnova zgrade stare škole.

- Općina Petrijanec provodi najveći projekt: energetsku obnovu kulturnog dobra zgrade  stare škole izgrađene 1868. godine. Ukupna vrijednost toga projekta je četiri milijuna kuna. Trenutno smo u tijeku nabave druge faze obnove vrijedne 120  tisuća eura – rekao je Posavec.

Općina je investirala u parkiralište kod groblja, jednako kao i parkiralište kod ambulante, a obnovljene su i ulice nakon aglomeracije koja čega uporabnu dozvolu. Za Općinu je značajan bio i projekt Zaželi (gerontodomaćice), a radi se i na brzom internetu.

Obeštećenja za oštećene

Sjednici je, između ostalih, nazočio i župan Anđelko Stričak, kojem je načelnik zahvalio na zemljištu za dogradnju vrtića.

- U posljednjih desetak dana često sam na području općine zbog elementarne nepogode. Obišli smo naše poljoprivredne proizvođače,  razgovarali smo s premijerom, kao i s ministricom poljoprivrede, a sada prikupljamo podatke o šteti, te dogovaramo određeni vid obeštećenja – rekao je župan.

Mnoge socijalne mjere

U ime predsjednika RH Zorana Milanovića sjednici je nazočio i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

- Imamo izuzetno agilnoga načelnika koji isto kao i Varaždin podiže iznose stipendija, peti i šesti mjesec vrtić je bio besplatan, te provodi i mnogo drugih socijalnih mjera. Nadam se da će početi Županija i država malo više pratiti gradove poput Varaždina i općine poput Petrijanca u njihovim naporima, a ne da će nam uzimati novce nekim suludim poreznim reformama te ih raspoređivati ih nepotrebim institucijama poput Županije – rekao je.

Komentari