Dan općine

FOTO: Petrijanec slavi svoj dan, a evo kako je bilo na svečanoj sjednici Općinskog vijeća

U Općini Petrijanec započela je proslava Dana Općine, a svečana sjednica Općinskog vijeća idealna je prilika da se gostima predstave svi realizirani projekti, ali i da se najave novi. 
Objavljeno: 26.06.2019. 19:54

Zadnja izmjena: 26.06.2019. 21:31

Foto: Viktor Hranić

U Općini Petrijanec započela je proslava Dana Općine, a svečana sjednica Općinskog vijeća idealna je prilika da se gostima predstave svi realizirani projekti, ali i da se najave novi. 

U Općini Petrijanec asfaltirana je ulica Butina, a uslijedit će i Ulica Alojzija Stepinca te Radnička. Osim asfaltiranja i rekonstrukcija cesta, u Petrijancu su među najvažnijim projektima i novoizgrađeni vatrogasni društveni dom vrijednosti 1,7 milijuna kuna te dogradnja dječjeg vrtića za 460 metara kvadratnih vrijednosti 3,3 milijuna kuna. Obnovilo sei groblje u Novoj Vesi, a uslijedit će i obnova groblja u Petrijancu. - istaknuo je to načelnik Željko Posavec. 

- Stvarno radimo na projektima koje nas traže mještani, a najviše je riječ o svim sektorima socijalnih potpora i programa što uključuje komunalne infrastrukture, obrazovanje i zdravstvo, a 11 i pol milijuna kuna što je vrijednost svih projekata koje provodimo je zapravo najbolji poklon za Dan općine te za sve naše mještane. - rekao je Posavec.

Svim prisutnima obratio se i dožupan Varaždinske županije Tomislav Paljak koji je svima čestitao Dan općine Vidovec i rekao kako Županija puno ulaže u obrazovne programe, osobito kada je u pitanju Općina Petrijanec. - Ovdje dajemo iznosna sredstva koja se tiču lakše integracije pripadnika djece romske nacionalne manjine u obrazovni sustav uz produženi boravak. Vide se rezultati, ali naravno i pratimo infrastrukturne sadržaje pa smo obnovili prošle godine područnu školu u Strmcu Podravskom, a sad ide javna nabava za područnu školu u Novoj Vesi. - rekao je dožupan Paljak.

Komentari