VELIKE ŠTETE U SVETOM ĐURĐU

Foto - Pijavica poharala Hrženicu: Oštećene kuće, automobili, električni vodovi...

U rašćišćavnju terena pomagali su i djelatnici Općine Sveti Đurđ. Zamjenica župana Silvija Zagorec rekla je kako će se u sanaciju štete svakako uključiti i Varaždinska županija...
Objavljeno: 02.08.2021. 07:08

Zadnja izmjena: 02.08.2021. 07:21

Uslijed olujnog vjetra, nalik pijavici koja je u nedjelju, u popodnevnim satima poharal dio naselja Hrženica u Općini Sveti Đurđ, došlo je do velikih oštećenja na obiteljskim kućama, gospodarskim zgradama i garažama, a oštećeni su i osobni automobili, kao i nadzemni vodovi priključaka električne energije.

Na teren je izašlo više timova lokalnih DVD-ova iz Svetog Đurđa, Hrženice, Komarnice i Karlovca Ludbreškog, pa je tako na terenu bilo  50-tak vatrogasaca koji su priskočili u pomoć, a obilasku terena priključili su se i načelnica županijskog Stožera civilne zaštite, ujedno i zamjenica župana Silvija Zagorec te Josip Jany, načelnik Općine Sveti Đurđ.

Silvija Zagorec i Josip Jany obišli teren

Pomoć Županije

Na terenu je bio i član Stožera civilne zaštite Općine Sveti Đurđ Zoran Happ, zajedno s djelatnicima Policijske postaje Ludbreg. U rašćišćavnju terena pomagali su i djelatnici Općine Sveti Đurđ. Zamjenica župana Silvija Zagorec rekla je kako će se u sanaciju štete svakako uključiti i Varaždinska županija.

- Najvažnije je da nema ozlijeđenih, odnosno nastradalih mještana, a nakon popisa materijalne štete uključiti ćemo se te pomoći u suradnji s Općinom  u sanaciji objekata. Ljudi su pretrpjeli strah i stres i važno im je bilo dati podršku kako bi vidjeli da smo uz njih - rekla je Zagorec.

Komentari