13,3 milijuna eura

Foto - Plenković prisustvovao svečanom otvorenju Regionalnog centra u Medicinskoj školi

Objavljeno: 24.11.2023. 14:51

Zadnja izmjena: 24.11.2023. 15:42

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je boravio u Varaždinskoj županiji, prilikom čega je prisustvovao i svečanom otvorenju Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija. 

Inače, realizacijom dvaju EU projekata ukupne vrijednosti 13,3 milijuna eura Medicinska škola Varaždin postaje jedno od najmodernijih središta za obrazovanje mladih i odraslih u području zdravstva Hrvatskoj, ali i srednjoj Europi. Riječ je o jednom od četiri regionalna centra kompetetnosti u zdravstvu u državi, u kojem će se u vrhunskim kabinetima i laboratorijima školovati mladi i odrasli za postojeća, ali i niz novih zanimanja u sektoru zdravstva. 

Dogradnjom je Medicinska škola dobila dodatnih 3.000 kvadrata, odnosno dvostruko više prostora. Uz učionice, kuhinju s blagovaonicom, učeničke garderobe, sada raspolažu i  edukacijsko-simulacijskim centrom, prostorima za potrebe fizikalne medicine i terapije, dvoranom opremljenom za rad s djecom s neurosenzomotoričkim poteškoćama i fonetskim laboratorijem.

- Ovo je fantastičan projekt, pametno smo iskoristili sredstva za koja smo se izborili na europskoj razini. Hvala Varaždinskoj županiji i samoj Medicinskoj školi na doprinosu, ovo je doista europska razina. Puno toga sam obišao u zadnjih osam godina u Hrvatskoj, ali ovakvu školu još nisam vidio. Predvodnik ste, jer ovaj centar je jedinstven, ne samo po učionicama za teoretsko obrazovanje, nego i po prostorima s najsuvremenijom opremom za praktični dio. To buduće djelatnike u zdravstvu čini toliko spremnima da neće biti potrebno više od nekoliko tjedana da se prilagode na rad u zdravstvenim ustanovama - rekao je Plenković.   

Komentari