u sportskoj dvorani graberje

FOTO: "Trofej grada Varaždina" okupio preko 300 sudionika - pogledajte kako je bilo na natjecanju

Objavljeno: 07.10.2019. 12:42

Zadnja izmjena: 07.10.2019. 12:43

U subotu se u Sportskoj dvorani Graberje održao turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima - Trofej grada Varaždina 2019. Natjecanje su organizirali Plesni klub Takt, Sportski plesni klub Valcer i Hrvatski sportski plesni savez, a pokrovitelj natjecanja bio je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina te Turističke zajednice grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupio je preko 300 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja su započela već u ranijim prijepodnevnim satima u diciplinama u kojima su snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije. Natjecanja plesnih parova započela su u poslijepodnevnim satima, a plesni parovi varaždinskoj publici predstavili su se u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). Večernji dio u kojem su se natjecali najbolji plesni parovi započeo je svečanim otvorenjem te defileom svih sudionika. 

Natjecanje je okupilo sudionike sve dobi, od najmlađih plesača u kategoriji mlađih osnovaca pa sve do najstarijih sudionika u kategoriji veterani III . U elitnim kategorijama mladeži, starije mladeži i odraslih vodila se velika borba za osvajanje Trofeja grada Varaždina. Nabolji u starosnom razredu mladeži u obje discipline bili su David Ljevar i Marta Marki, članovi PK Lambada iz Splita. U starosnoj kategoriji starije mladeži pobjedu u obje discipline odnijeli su Lovro Peraković i Lea Stanić, članovi PK Lamabada iz Splita. U seniorskoj kategoriji Trofej grada Varaždina osvojili su Vedran Sraga i Paula Hude, članoci SPK Zagreb iz Zagreba.

Komentari