Tradicionalno hodočašće

Foto - Po 335. put vjernici Grada Varaždina krenuli put najpoznatijeg marijanskog svetišta

Objavljeno: 29.06.2024. 18:48

Zadnja izmjena: 29.06.2024. 19:30

Nakon blagoslova u varaždinskoj katedrali, vjernici Grada Varaždina krenuli su po 335. put na zavjetno hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj, izvijestili su iz Varaždinske županije i Grada Varaždina. 

Na Vinskom vrhu, uz varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša i njegovih suradnika, na tom putu dugačkom 45 kilometara pridružili su im se varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i varaždinski župan Anđelko Stričak. 

- Nema ljepšeg osjećaja, nego kad vidite gotovo sve generacije naših građana, kako po 335. put, održavajući tako zavjet svojih predaka hodočaste Majci Božjoj Bistričkoj, idu u naše najpoznatije hrvatsko marijansko svetište. Na tom putu, pješaci koji su hodočastili imali su svoje uspone i padove, bolove, ali nisu klonuli, nisu odustali, nego je svatko sam u tišini svog osobnog hodočašća, u svojoj nakani, ustrajao na tom putu i jedino što na njihovim licima vidimo je osmijeh i zahvalnost što su uspjeli. A takav je i život, pun uspona i padova nakon kojih se moramo podići i krenuti dalje – rekao je župan Stričak.

Zavjetno hodočašće Varaždinaca nastavlja se sutra, u nedjelju  u 11 sati kada će biti služena zavjetna hodočasnička sveta misa.

Komentari