u humanitarne svrhe

FOTO: Po deveti puta održana manifestacija "Bez zelja nema veselja", pripremljeno čak 300 porcija sarme

Objavljeno: 16.11.2019. 12:31

Zadnja izmjena: 16.11.2019. 12:31

'Bez zelja nema veselja', naziv je tradicionalne humanitarne manifestacije koja je danas, po deveti put održana na varaždinskome placu.

Tako su PPP Cafuk i Udruga kuhara Varaždinske županije za posjetitelje placa pripremili čak 300 porcija ovog ukusnog jela koje se nudilo posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 10 kuna u humanitarne svrhe. Akciji su se pridružili i PZ Varaždinsko povrće, a prihod je namijenjen varaždinskom Centru Tomislav Špoljar.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar istaknuo je kako se manifestacija održava s ciljem promocije zelja - Cilj je potaknuti ljude da im se što češće na stolovima nađe varaždinsko zelje, nutritivno vrijedna i zdrava namirnica idealna za konzumaciju u ovo doba godine. Uz to, ovo je povod druženju i dobroj zabavi na tržnici, a sve u humanitarnom tonu - rekao je Ciglar.

Marija Cafuk iz PPP Cafuk naglasila je kako je najbolji recept za sarmu upravo onaj u kojem se koristi varaždinsko zelje - Popularnost sarme ne pada, zapravo ju sve više konzumiraju i mladi, a potražnja za varaždinskom zeljem porasla je od kada je zaštićeno europskom markicom izvornosti - rekla je te dodala kako proizvodnja ni ove godine nije podbacila iako je sezona krenula s puno kišnih dana.

Komentari