93 trkača

Foto - Pobjednici 30. brdske utrka Ivančica Andrej Hladnik i Alenka Horvat

Objavljeno: 25.06.2024. 14:19

Zadnja izmjena: 25.06.2024. 14:19

U organizaciji Atletskog kluba Varaždin, a pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i Turističke zajednice Grada Ivanca održana je jubilarna 30. brdska utrka Ivančica.

Start utrke, već tradicionalno, bio je u centru Ivanca, a ove su godine na samom startu bila 93 trkača. Cilj utrke od 13 kilometara na samom je vrhu Ivančice. Utrku je ove godine uspješno završilo 86-ero trkača. U muškoj konkurenciji članovi Atletskog kluba Varaždin osvojili su sva tri prva mjesta, a s vremenom od 58:35 pobjedu je odnio Andrej Hladnik, drugo mjesto pripalo je Karmelu Mrvici, dok je treći bio Josip Mijaković. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Alenka Horvat (ind.) s vremenom od 1:25:40, srebrna medalja pripala je Danijeli Horvat (AK Plitvice), a broncom se okitila Marina Godinić (AK Fit).

Po prvi put utrka je nadopunjena i utrkom štafeta. Štafeta se trčala u paru, prvi trkač trčao je rutu od 1. do 7. kilometra, a drugi od 7. kilometra do vrha Ivančice. Pobjedu su odnijeli Romano Šegović i Božidar Šegović. Na startu utrke okupljene trkače pozdravili su i zaželjeli im dobrodošlicu zamjenik gradonačelnika grada Ivanca Marko Friščić te direktorica Turističke zajednice Grada Ivanca Jelena Županić. 

Komentari