prvi dan škole

Foto - Počela nova školska godina, Bosilj pozdravio prvašiće III. osnovne škole

Objavljeno: 05.09.2022. 14:17

Zadnja izmjena: 05.09.2022. 14:17

Foto: Luka Šalamun

Gradonačelnik Neven Bosilj danas je zajedno s pročelnicom Danijelom Vusić posjetio III. osnovnu školu Varaždin i prisustvovao svečanosti povodom početka nove školske godine.

Gradonačelnik je poželio svim prvašićima i njihovim roditeljima, ali i svim ostalim školarcima uspješan početak školske godine. Ovom prigodom, prvašićima III. osnovne škole podijelio je reflektirajuće prsluke i upozorio ih na važnost poštivanja prometnih pravila za njihovu vlastitu sigurnost. U školskoj godini 2022./2023., danas u osnovne škole na području Grada Varaždina kreće ukupno 3.527 učenika.

- Imamo dva programa pomoćnika u nastavi. Ove godine je po prvi put potrebe prijavilo i Društvo distrofičara u suradnji s Gradom Varaždinom te smo za to dobili 100 posto sufinanciranje u iznosu 500 tisuća kuna i imat ćemo deset pomoćnika u nastavi u Centru Tomislav Špoljar, a u ostalim školama 65 pomoćnika i stručnih komunikacijskih posrednika, što iznosi 3 milijuna kuna, 85 posto smo dobili iz europskih sredstava, dok 15 posto daje Grad Varaždin - rekao je Bosilj, između ostalog.

Komentari