'na ovome nećemo stati'

Foto - Počeli radovi na Novoveškoj cesti, uz koju će biti obnovljeno još 30 dionica

Objavljeno: 03.06.2023. 13:01

Zadnja izmjena: 03.06.2023. 13:04

Na dionicama županijske ceste Ladanje – Nova Ves te Nova Ves – Varaždin u punom jeku su radovi na sanaciji kolničke konstrukcije te na presvlačenju novim slojem asfalta. Riječ je o dvije od ukupno 32 dionice županijskih i lokalnih cesta na području Varaždinske županije, koje su oštećene u potresu, a koje će investitor, Županijska uprava za ceste obnoviti bespovratnim EU sredstvima.  

Radove su danas obišli župan Anđelko Stričak sa zamjenicom Silvijom Zagorec, načelnicima općina Petrijanec, Maruševec, Sračinec i Vinica, Željkom Posavcem, Marijom Klapšom, Božidarom Novoselcem i Branimirom Štimecom, kao i ravnateljem ŽUC-a Tomislavom Osonjačkim, njegovim zamjenikom Krunoslavom Lukačićem te županijskim i općinskim vijećnicima.  

- Sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije saniramo i presvlačimo novim slojem asfalta 51 kilometar županijskih i lokalnih cesta na 32 dionice u 24 općine i grada. Uloženo će biti više od 7,6 milijuna eura bespovratnih sredstava. Među njima je i ulaganje u Novovešku cestu koja prolazi područjima pet jedinica lokalne samouprave, Sračinca, Vidovca, Petrijanca, Maruševca i Vinice, a koriste je građani cijelog sjeverozapadnog područja Varaždinske županije, dakle i stanovnici općina Cestica, Klenovnik, Bednja, Donja Voća i Grada Lepoglave.

'Na ovome nećemo stati'

Kako je Stričak pojasnio, cesta će biti presvučena novim slojem asfalta u dužini od 7.620 metara, a vrijednost ulaganja je 1.928.000 eura. Zahvalio se Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture koje je dodijelilo sredstva iz Fonda solidarnosti.

- Ulaganja u Novovešku cestu tu neće stati. Po završetku sanacije ove dvije dionice, nastavljamo s modernizacijom prema Donjoj Voći, Slivarskom, Zlogonju, Višnjici, pa sve do Trakošćana. Možemo najaviti da će u sljedeće dvije do tri godine biti obnovljena u cijeloj dužini od Varaždina do Trakošćana – zaključio je župan.

Komentari