ulica miroslava krleže

FOTO: U Krležinoj ulici počeo pilot projekt izgradnje kotlovnice: ''Računi će biti od 15-20% niži''

Danas je na adresi Miroslava Krleže 1a potpisan ugovor i prigodno obilježen početak radova na pilot projektu izgradnje kotlovnica kojima upravlja Vartop Varaždin.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.06.2019. 11:20

Zadnja izmjena: 04.06.2019. 11:20

Foto: Luka Šalamun

Danas je na adresi Miroslava Krleže 1a potpisan ugovor i prigodno obilježen početak radova na pilot projektu izgradnje kotlovnica kojima upravlja Vartop Varaždin.

Ugovore je potpisati direktor Vartopa Zdravko Rogina i predstavnik izvoditelja radova, odnosno predstavnik poduzeća TEMING d.o.o. iz Kućan Marofa. Vrijednost radova iznosi 4.056.679,98 kn sa PDV-om. Radovi trebaju biti završeni u najdužem roku od 4 mjeseca računajući od dana uvođenja u posao, najkasnije do 01.10.2019.

Prema riječima dogradonačelnika Zlatana Avara, pilot projekt pokrenut je s ciljem da se građanima smanje računi, a kako je rekao, nada se da će se i država sljedeće godine uključiti u financiranje. - Izvest će se nova kotlovnica, stanare to neće koštati ništa, ali će se izvoditi neke preinake u stanovima i to će ih koštati od 3-5 tisuća kuna - rekao je Avar i dodao kako će računi stanarima biti od 15 - 20% niži.

Kako je napomenuo, u vrijeme trajanja radova, građani neće biti zakinuti za toplu vodu, a prema njegovim riječima, u Varaždinu postoji 19 zgrada u kojima bi trebalo promijeniti kotlovnice. - Već smo obavili razgovore sa stanarima u Trakošćanskoj, bili smo u susjedstvu, vidjet ćemo kako će se stanari odlučiti, ali me veseli da smo ovdje uspjeli odmah skupiti potpise što znači da su građani zainteresirani za taj model - rekao je Avar. 

 

Komentari