Dječje gradsko vijeće

FOTO: Podijeljenje plakete "Veliko srce Varaždina", ove godine 30 dobitnika

Dječje gradsko vijeće danas je po sedmi put dodjelilo plakete "Veliko srce Varaždina". Ovogodišnje plakete uručio je predsjednik DGV-a Petar Potočnik i zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.
Objavljeno: 25.10.2019. 13:39

Zadnja izmjena: 25.10.2019. 18:02

Dječje gradsko vijeće danas je po sedmi put dodjelilo plakete "Veliko srce Varaždina". Ovogodišnje plakete uručio je predsjednik DGV-a Petar Potočnik i zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

Odluku o dobitnicima donosi DGV na prijedlog dječjih foruma, razrednika, razreda, grupe učenika pristiglih iz svih varaždinskih OŠ i Centra T.Špoljar. Ove godine bilo je 30 dobitnika, od toga su dvije bile grupne plakete a troje ih je otišlo odraslim osobama.

Zamjenica Malenica tom je prilikom rekla da ne moramo raditi za djecu nego s njima - Ovo nije situacija za čestitati, ovo je situacija za reći hvala jer upravo takve akcije puno znače za naše društvo. U ovoj godini kada obilježavamo 30.godišnjicu konvencije o pravima djece mislim da sve više postajemo svjesni da ne moramo raditi za djecu nego zajedno sa djecom - rekla je zamjenica Malenica.

Komentari