Općina Martijanec

Foto - Podizanjem klopoteca u Općini Martijanec označili početak priprema za berbu grožđa

Objavljeno: 12.08.2023. 20:06

Zadnja izmjena: 12.08.2023. 20:40

U Općini Martijanec po 25. put podignut je klopotec, čime je označen početak priprema za ovogodišnju berbu grožđa, a načelnik općine Branimir Nađ  izrazio je uvjerenje da je pred vinarima uspješna godina unatoč izazovnim vremenima.

Domaćin te tradicije već četvrt stoljeća je Antun Jug, koji je pozdravio 100-tinjak mještana koji su se okupili kako bi tradicionalno proslavili početak priprema, odnosno podizanje klopotca, izvijestili su danas iz te općine.

Pozivu se odazvao i načelnik Nađ, koji vjeruje kako je, unatoč izazovnim vremenskim uvjetima, pred vinarima uspješna godina  - Predanost, stručnost i trud uloženi u vinograde rezultirali su obiljem plodova koji krase našu općinu, a zbog toga moram najprije zahvaliti, a potom i čestitati svim našim vinarima! Neka ovaj uspjeh bude samo početak vaših dostignuća. Uvijek računajte na podršku i poticaj Općine kako biste i dalje razvijali svoju struku i stvarali vrhunska vina koja će nas ponositi - naglasio je Nađ.

Načelnik Nađ također podržava svaku inicijativu koja će dovesti Općinu Martijanec na turističku kartu ruralnog turizma, s naglaskom na čuvanje 
kulturne baštine, naveli su iz Općine.

Komentari