grad varaždinske toplice

Foto - Podizanjem klopoteca na Višogradu obilježen početak priprema za berbu grožđa

Objavljeno: 31.07.2023. 18:21

Zadnja izmjena: 31.07.2023. 18:21

Toplička Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin i ove je godine, već tradicionalno, organizirala podizanje klopoteca, čime se označio početak priprema za berbu grožđa.

Osnovna funkcija klopoteca je rastjerivati ptice koje se vole počastiti sočnim bobicama. Ove godine klopotec je ponovno bio podignuti na brdu Višograd, a domaćin je bio predsjednik Udruge vinogradara i voćara, Josip Posavec. Kako je istaknuo Posavec, ovo je 14. put da Udruga organizira podizanje klopoteca. Od toga, jednu godinu nije bilo održano i to zbog strogih zabrana u vrijeme korone. Uz Grad Varaždinske Toplice, manifestaciju podizanja klopoteca podržava i Turistička zajednica Grada Varaždinske Toplice.

- Udruga vinograda i voćara čuvari su vinogradarske i voćarske tradicije na našem području. Vidi se da se trude i organizacija njihovih manifestacija je uvijek na visokom nivou. Da ne spominjem da se uvijek uključuju u sve manifestacije koje se održavaju na području Grada Varaždinske Toplice i uvijek su nam podrška. Zbilja jesu jedna od najaktivnijih Udruga na području našega grada i moram ih za to i pohvaliti - rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Komentari