jednodnevna manifestacija

FOTO: Pogledajte kako je bilo na konjičkim susretima u Visokom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.07.2019. 19:12

Zadnja izmjena: 30.07.2019. 19:18

Treću godinu za redom, u Visokom su organizirane Konjičke igre, jednodnevna manifestacija čiji je cilj popularizacija konjičkog turizma, ali i obogaćivanje kompletne turističke ponude visočkog kraja.

Manifestaciju su kao i ranijih godina organizirali tamošnji uzgajivači konja, a odvijala se pod pokroviteljstvom Općine Visoko. Načelnik Dragutin Mateković ističe da su susreti ljubitelja konja u Visokom uvijek odlično posjećeni, a posjetitelji mogu uživati u atraktivnim utrkama konjskih zaprega i jahanju.

- Početkom 90.ih godina prošloga stoljeća na našem području gotovo da više uopće nije bilo konja, ali zahvaljujući entuzijazmu nekoliko naših žitelja, posebice mladih, danas je drugačija situacija. Iz ljubavi prema konjima, bez očekivanja nekakve zarade, oni su pokrenuli uzgoj konja i trenutno imamo pet uzgajivača konja, većinom lipicanaca. Gospodin Ivan Kračić glavni je inicijator i organizator konjičkih igara u Visokom , a ujedno i predanjači kao uzgajivača, te trenutno ima 15 konja. Općina Visoko im uvijek pomaže u organizaciji konjičkih igara, ali razvoj konjičkog sporta i turizma u strategiji je razvoja naše općine i u to polažemo velike nade. Osim toga, u prostornom smo planu predvidjeli terene za jahanje, odnosno natjecanja u vožnji zaprega – rekao je općinski načelnik.

Na današnjim su konjičkim igrama, uz domaćine, sudjelovali natjecatelji iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničko – križevačke županije, sa 70-ak konja, a pokazali su vještine u vožnji dvoprega i jahanju. Osim što su morali biti brzi, tražila se i preciznost, ali svi su uspješno svladali svoje zadatke.

 

Komentari