'vincekovo'

Foto - Pogledajte kako je bilo na međunarodnoj izložbi mladih vina u Ludbregu

Objavljeno: 28.01.2023. 09:02

Zadnja izmjena: 28.01.2023. 09:02

Međunarodnom izložbom vina "Vincekovo" ludbreški vinogradari i vinari obilježavaju početak nove vinogradarske godine, a prilika je to bila da zainteresirani vinogradari i vinari iz Hrvatske, ali i inozemstva provjere njihovu kvalitetu.

Za jučer održanu izložbu zaprimljena su 414 uzorka iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Uzorci su se prikupljali 7. i 8. siječnja, a ocjenjivanje je održano u periodu od 11. do 12. siječnja. Provele su ga tri komisije s po pet degustatora. Predsjednica ocjenjivačke komisije bila je Ivana Puhelek, koja je izvršila sistematizaciju i razvrstavanje uzoraka i na temelju toga je obavljeno šifriranje vina. Dopredsjednici na ocjenjivanju bili su Marijan Čižmešija i Miroslav Matovinović.

Ocjenjivanje je provedeno metodom 100 bodova i konačnom ocjenom medijana. Na osnovu dobivenih bodova dodijeljen je 91 "Zlatni trsek", 203 "Srebrna trseka" i 78 "Brončanih trseka", a pet je vina dobilo priznanje. Najbolje ocijenjeno mlado crno vino je vino sorte Merlot s 89 bodova, dok je kod bijelih sorata, između četiri najbolje ocijenjena vina izabran Chardonnay s 90 bodova. Tom je prilikom održana i podjela priznanja i nagrada, a kako je bilo sinoć, pogledajte u našoj fotogaleriji u nastavku!

Komentari