Ova subota u Petrijancu provedena je u veselom, ali i gurmanskom raspoloženju. Manifestacija pod nazivom „Petrijanečka jesenska večer“ okupila je sve generacije posjetitelja koji su mogli uživati u kulturno zabavnom programu te u bogatoj ponudi raznih delicija.

Program je započeo predstavom za one najmlađe u izvedbi Kerekesh teatra “Bibi i Bubi” Pun šator dočekao je i drugi dio programa koji je započeo pjevačkim zborom Udruge umirovljenika Općine Petrijanec. U nastavku, recitacijama i nastupom folklorne skupine djeca iz dječjeg vrtića „Bambi“ su oduševila sve prisutne, a nakon njih jednako odlična je bila i folklorna grupa Osnovne škole Petrijanec sa izvedbom dječjih igara i plesova Slavonije. Tamburaška sekcija KUD-a Petrijanec cijelo je vrijeme sudjelovala u pratnji folklornih skupina kako “malog” folklora, tako i odrasle skupine folklora KUD-a Petrijanec. Članovi dramske skupine „Ka te briga mi“, koja djeluje u sastavu KUD-a Petrijanec, nasmijali su publiku skečom „Tko želi biti kestenijaš?“  i time zatvorili kulturno – umjetnički dio programa.

Nakon tog prvog dijela, posjetitelji su mogli probati tradicionalna jela ovoga kraja, a koja su pripremili petrijanečki lovci, ribiči, članovi udruga, mjesni odbori te vlasnici poljoprivrednih gospodarstava, zasladiti se kestenima, palačinkama i kolačima te se okrijepiti domaćim vinom. Manifestaciju je organizirala Općina Petrijanec u suradnji s članovima Mjesnih odbora te udruga, a ove godine sav prihod namijenjen je Dječjem vrtiću.

Komentari

13.10.2019. 19:18h Zadnja izmjena: 13.10.2019. 19:32