domaći proizvodi

Foto - Pogledajte kako je bilo na prvom placu u Općini Cestica

Objavljeno: 23.04.2024. 11:12

Zadnja izmjena: 23.04.2024. 11:12

Protekle subote, 20.travnja, održan je prvi termin projekta uvođenja tržnice u Cestici gdje je cilj omogućavanje lokalnim proizvođačima hrane da nude svoje proizvode, a mještanima da kupe kvalitetnu i zdravu hranu s domaćih polja.

Općina Cestica kroz strategiju razvoja Općine vodi brigu o poljoprivredi, a kako navodi načelnik Mirko Korotaj, iz tog razloga su organizirali plac koji će se održavati svake prve subote u mjesecu kako bi OPG-ovi mogli ponuditi svoje proizvode.

- Očekujemo da će se to uhodavati šest mjeseci, da će naši mještani dolaziti na plac kupovati kvalitetne proizvode, jer na području općine Cestica imamo dobrih OPG-ova i proizvođača i zato im nudimo da ispred zgrade Općine Cestica, na štandovima, mogu kvalitetno prodavati svoje proizvode. Naši mještani žele kvalitetnu hranu i vjerujem da je ovo način da dođu do nje. Pozivam ih da svaku prvu subotu u mjesecu dođu ispred zgrade Općine gdje će se organizirati plac, gdje će na štandovima biti puno proizvoda i neka kupe kvalitetne proizvode - rekao je načelnik Korotaj.

Prvi domaći plac uspješno je realiziran, a sljedeći  je na redu prvu subotu u svibnju, 04. svibnja.

Komentari