Pod sloganom 'Mobitel isključi, biciklijadi se priključi' u Novom Marofu se održava tradicionalna 14. biciklijada 'Šic na bic' koja je okupila više od 200 biciklista i rekreativaca svih generacija.

Sudionici biciklijade i ovoga su puta na 40 kilometara dugačku rutu krenuli s novomarofskog Trga hrvatske državnosti prema Remetincu pa dalje prema Podevčevu gdje su imali i prvu priliku za odmor. Put su nastavili dolinom rijeke Bednje kroz Završje do Peca, preko Radovana i Škriljevca, sve do planinarskog doma Ledinec i novog odmora. Uslijedila je brdska vožnja do Beletinca, Krušljevca, a onda i Presečna, odakle su biciklisti nastavili vožnju do ovogodišnjeg cilja, popularnog izletničkog odredišta Lužec u kojem su za sve sudionike organizirani odmor i ručak. 

Među sudionicima je i ove godine bio novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač. - Drago mi je da se ponovo okupio velik broj biciklista i to ne samo s područja Novog Marofa, već i iz cijele naše županije pa i šire. Neki su ovdje prvi put, a neki biciklisti k nama dolaze već godinama i postali smo pravi prijatelji. Biciklijada doista ima svoju tradiciju i raduje me da na taj način promoviramo bicikliranje, zdrav život, kretanje i našu prekrasnu prirodu. - rekao je gradonačelnik Jenkač.

Komentari

29.06.2019. 15:33h Zadnja izmjena: 29.06.2019. 15:35