Logorovanje izviđača

FOTO: Pogledajte kako je izgledala devetodnevna ljetna avantura Odreda izviđača „Sirius“

Objavljeno: 03.08.2018. 17:13

Zadnja izmjena: 03.08.2018. 17:48

Nakon završetka školske godine članovi Odreda izviđača „Sirius“ iz Varaždina i Čakovca nisu mirovali već su krenuli u novu ljetnu avanturu, devetodnevno šumsko logorovanje, a organizirano je na livadama i šumama u podnožju Petrovog Vrha, u dijelu općine Sirač.

Na logorovanju su sudjelovala trideset i tri člana Odreda izviđača "Sirius", te nekoliko gostiju, a izviđački logor je bio smješten s obje strane potoka Stančevac, čije su obale, izviđači koji su pripremali teren - spojili drvenim mostom. 

U sklopu šumskog logorovanja organizirana su i tri kraća jednodnevna izleta. Jedan izlet je bio na Petrov Vrh, drugi je bio u Daruvar i daruvarske bazene, a treći za najmlađe sudionike, na obližnju farmu životinja. Također je organiziran i posjet iskopinama Benediktinskog samostana koje se nalaze u selu Bijela. Izviđači su imali prilike polagati razne vještine i vještarstva, a savladani su osnovni izviđački sadržaji. Također, organizirane su izviđačke igre i natjecanja, a u večernjem dijelu programa uz logorsku vatru, pjevanje i gitaru, te razne društvene igre. 

Za kraj, u suradnji s astronomskim drušvom Kumova Slama iz Daruvara, na uzvisini pored centra sela Bijela, organizirana je astronomska večer s promatranjem planeta i zvijezda, te kraćim predavanjem.

Komentari