bitka na čanjevu

FOTO Pogledajte kako je izgledalo uprizorenje napada Turaka na utvrdu Čanjevo

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.10.2017. 19:19

Zadnja izmjena: 07.10.2017. 19:31

Foto: Viktor Hranić

Općina Visoko zajedno s udrugom Praškocijeve haramije i Turci i je ove godine organizirala, 12 po redu, Bitku za utvrdu Čanjevo. Prizorenju bitke su između ostalog prisustvovali načelnik općine Dragutin Mateković i saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je inače rodom iz Čanjeva.

Sve je počelo u 12 sati Dječjim viteškim susretima u organizaciji Društvo Naša djeca,a opsada Čanjeva počela je u 16 sati. Ovu manifestaciju načelnik Mateković vidi kao glavni adut u njihovoj turističkoj ponudi, a najavljuje i skorašnje proširenje prostora kojim bi ova bitka poprimila veči znaačaj i veći broj posjetitelja.

- Nemamo dosta prostora, a sigurno kada ostvarimo planove doći će i više ljudi.Planiramo doći ovo na veći nivo,možda da bi se manifestacija održavala više dana - rekao je načelnik Mateković i najavu skorašnje radove na obnovi utvrde. 

Ove godine obilježilo se 15 godina od arheoloških istraživanja u utvrdi koja su sad završena, a prema riječima Anđelka Stričaka, svake godine sve je više sadržaja, a ove godine održao se i streličarski turnir.

- Pošto uskoro slijedi obnova utvrde, nadamo se da će sljedećih godina ovaj lokalitet poprimiti svoj obris, a inače ova utvrda također služi kao vidikovac i to bi moglo biti zanimljivo za posjetitelje - rekao je Stričak

Komentari