može i bez natjecanja

FOTO: Pogledajte kako na stotine mališana danas u Areni uživa u inovativnim i dinamičnim sportskim igrama

Objavljeno: 07.12.2017. 15:04

Zadnja izmjena: 07.12.2017. 15:04

Foto: Luka Šalamun

Danas je dvoranu Arene Varaždin ispunila graja, smijeh i strka stotina naših osnovaca koji su došli uživati i zabavljati se - ali i uvježbati se - kroz brojne živahne i zanimljive sportske igre.

Tu su brojni kolutovi, čunjevi i razni drugi rekviziti za dinamične igre u kojima je bitno pokazati i spretnost i brzinu i kolektivni duh. Tu su i tobogani na napuhavanje, koji su brzo našli brojnu radoznalu i razigranu djecu. Manifestacija se zove Dan Univerzalne sportske škole Varaždinske županije, a drugi put je pod županijskim pokroviteljstvom organizira Školski sportski savez naše županije.

- Naš glavni cilj nije uzgajati buduće olimpijske pobjednike, ali i ako takav bude ovdje među nama - nitko sretniji od nas. - rekao je okupljenim klincima zamjenik župana Tomislav Paljak. Djeca su strpljivo odslušala kratke pozdravne govore, iskreno ih popratila aplauzima - a onda se radosno prepustila svim mogućim i nemogućim sportovima. Mi smo svojim fotićem pohvatali neke od današnjih trenutaka prijateljskog sportskog nadmetanja, u kojemu nije bilo bitno pobijediti nego zabaviti se i angažirati.

Komentari