povijesni projekt novog marofa

Foto - Opako je vruće, ali radnici su neumorni: Mostovi istočne obilaznice poprimaju oblik

Istočna je obilaznica kao projekt osmišljena još 1987. godine...
Objavljeno: 08.07.2021. 08:03

Zadnja izmjena: 08.07.2021. 08:16

Foto: Dino Možek

Početkom ove godine započela je gradnja istočne obilaznice čiji je glavni zadatak rasteretiti promet u centru Novog Marofa.

Istočna je obilaznica kao projekt osmišljena još 1987. godine, a uključuje čak tri mosta dužine po 120 metara. Uz nju će se protezati drvored i bukobrani. Projekt je dobio status prioritetnog državnog projekta te je bio jedno od glavnih izbornih obećanja gradonačelknika Novog Marofa Siniše Jenkača. Vrijednost projekta iznosi oko 20 milijuna eura odnosno oko 150 milijuna kuna, a radove izvode tvrtke Zagorje Gradnja i Colas Hrvatska. 

"Pogodna vremenska prognoza doprinosi napretku radova"

Gradonačelnik Siniša Jenkač izjavio je kako pogodna vremenska prognoza doprinosi napretku radova. - Dinamika radova odvija se po planu, a probijanjem koridora dosegli su područje buduće Oštričke ulice ispod tvornice Lipa. Rade se piloti za veliki most u Presečnu i za most kod Oštričkog gmanja koji će otvoriti našu zonu prema Oštricama, Ključu i Varaždinskim Toplicama. Paralelno se dižu i stupovi dalekovoda, a završetak svih radova očekuje se krajem iduće godine - rekao je Jenkač.

Komentari