grad ivanec

Foto - Pogledajte kako napreduju radovi na skate i biciklističkom parku u Ivancu

Objavljeno: 03.11.2022. 13:28

Zadnja izmjena: 03.11.2022. 13:28

Zahvaljujući lijepom vremenu, radovi na gradnji i uređenju skate i biciklističkog parka u Ivancu napreduju po planu pa su tako tijekom proteklih dana dopremljeni elementi za skate rampe (od tvornički zaglađenog betona), nakon čega je počela i njihova montaža.

Počelo je i asfaltiranje glavne kružne staze (namijenjene za bicikliranje, skate i trčanje) te šetnice uz ogradu dječjeg vrtića, uz napomenu da su ranije izvedene sporedne staze opločene tlakavcima. Nakon završetka asfaltiranja pristupa se uređenju zelenih površina i sadnji bilja čime će nekad neiskorištena gradska površina poprimiti svoj konačni suvremeni izgled. U parku su u postavljene i dvije fontane s pitkom vodom, jedna za odrasle, a jedna za djecu.  Također, postavlja se i rasvjeta koja će, radi sigurnosti korisnika i večernjeg režima korištenja, biti modulirana na veći intenzitet na pozicijama rampi.

Uskoro se očekuje i isporuka opreme za teretanu na otvorenom koja će u cijelosti biti položena na antistres podlogu. Ivanečka teretana će biti opremljena spravama s promjenljivom težinom izvođenja vježbi, što je jedan od rijetkih primjera u Hrvatskoj. Dobavljeni su i koševi za smeće te klupe, koje će se ovih dana montirati na svoje finalne pozicije. Završetak kompletnih radova očekuje se do kraja ovoga mjeseca.

- Nadamo se da će vrijeme poslužiti, kako bi se izveli svi predviđeni radovi te kako bi djeca i rekreativci mogli "uhvatiti" još nešto pogodnih dana bicikliranje, skate i vježbu na otvorenom. Investitor je Grad Ivanec, radovi su vrijedni 1,15 milijuna kuna i u cijelosti se financiraju iz gradskog proračuna, a temeljem provedenog javnog natječaja njihovo je izvođenje povjereno Graditeljstvu Grabar iz Ivanca - naveli su iz Grada Ivanca.

Komentari