Grad Ivanec

Foto - Pogledajte kako teku radovi u Ivancu na novom autobusnom okretištu

Objavljeno: 02.08.2023. 17:28

Zadnja izmjena: 02.08.2023. 17:38

U Ivancu, kod dječjeg vrtića Ivančice u tijeku su radovi vrijedni oko 200 tisuća eura na izgradnji novog autobusnog okretišta, zelenog otoka i parkirališta, koje je danas obišao gradonačelnik Milorad Batinić, izvijestili su iz Grada.

- U ovoj drugoj i ujedno završnoj fazi radova, uređujemo dionicu od Osnovne škole Ivanec prema obilaznici, s ciljem da se cijeli ovaj kompleks na prilazu prema vrtiću, školi i skate i biciklističkom parku uredi izrazito urbano te da se ujedno učenicima-putnicima osiguraju najviši sigurnosni standardi prilikom silaska, odnosno ulaska u školski autobus – poručio je gradonačelnik Batinić te izrazio zadovoljstvo što radovi napreduju prema predviđenom terminskom planu.

U zoni obuhvata radova odstranjen je stari, dotrajali asfalt i podloga te su zamijenjeni novim šljunčanim navozom. Oko budućeg zelenog otoka, parkirališta i kružnog okretišta autobusa postavljeni su rubnjaci, a sagrađena je i nova oborinska odvodnja. Pokraj zelenog otoka bit će uređeno manje parkiralište sa šest parkirnih mjesta i jednim parkirnim mjestom za osobe s invaliditetom, dok će na samom otoku biti postavljena tri stupa s LED rasvjetom. Nakon asfaltiranja i kompletnog uređenja, uslijedit će završno iscrtavanje horizontalne signalizacije za parkirna mjesta i autobusno stajalište.

Radove izvodi Graditeljstvo Andrije Grabara, a njihov završetak značit će i dovršetak višegodišnjeg projekta uređenja i infrastrukturnog opremanja Ulice Petra Preradovića i njezinih odvojaka, navode još iz Grada.

Komentari