slavi se dan grada

FOTO Pogledajte najzanimljvije trenutke sa svečane sjednice Gradskog vijeća u Varaždinskim Toplicama

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.08.2018. 09:43

Zadnja izmjena: 11.08.2018. 09:46

Foto: Luka Šalamun

Jučer se u Varaždinskim Toplicama povodom proslave Dana grada održala svečana sjednica gradskog vijeća, a prilika je to da se rezimira protekla godina, ali i da se najave novi projekti u gradu. Gradonačelnica Dragica Ratković na početku govora  napomenula je kako je grad Varaždinske Toplice biser sa posebnim čarima, odnosno, mjesto u koje je vrijedno i potrebno ulagati.

Što se projekata tiče, gradonačelnica je napomenula je da se sveukupna vrijednost potpisanih ugovora u Gradu kreće oko 70 milijuna kuna, te kako je najveći od njih aglomeracija, odnosno ugovor potpisan s Hrvatskim vodoma. Gradonačelnica je također izdvojila projekt reciklažnog dvorišta, a investicija za taj projekt iznosi oko 2,5 milijuna kuna. Od ostalih projekata napomenula je nabavu spremnika za prikupljanje otpada čija vrijednost iznosi oko 900 tisuća kuna, a 85 % financira se iz europskih fondova. 

- Kandidirali smo na natječaj modernizaciju Ulice kralja Tomislava i tu smo dobili skoro 700 tisuća kuna, a kada prođe ova vrućina, početi ćemo s radovima - rekla je gradonačelnica i dodala kako je fokus na tome da je svako mjesto u sastavu Grada jednako komunalno opremljeno.

Ovom je prilikom gradonačelnica Ratković također napomenula kako se u Toplicama puno projektira, te je kako će sljedeće godine Varaždinske Toplice biti jedno veliko gradilište - od revitalizacije perivoja Marije Ružičke Strozzi pa do obnavljanja zaobilaznice na državnoj cesti.

''Bilo gdje da se okrenete, naiđete na zlato''

Okupljenima se obratio i dožupan Tomislav Paljak koji je rekao kako je vrlo malo gradova u Hrvatskoj, ali i u svijetu koji se mogu pohvaliti takvim bogatstvom kao što to mogu Varaždinske Toplice. ''Bilo gdje da se okrenete, naiđete na zlato'' - slikovito je to opisao dožupan. 

- Liječilišni kapacitet je ovdje fascinantan i to zahtjeva potpuno novu dimenziju, a ta se dimenzija otvara u Europi i njezinim fondovima. To se odnosi posebno na specijalnu bolnicu kojoj je Varaždinska županija osnivač i odgovornost je na županiji - rekao je Paljak i podsjetio kako uskoro kreće energetska obnova Minerve, ali i novi Spinalni centar.

Komentari