U organizaciji Udruge kuhara Varaždinske županije te pod vodstvom predsjednika Hrvatskog kuharskog saveza Damira Crlenog, predsjednika Udruge kuhara Varaždinske županije Bojana Bohorča, Rotary Club Varaždina, Varaždinske županije i Hotela Minerva u utorak je održana 'Zlatna nimfa', tradicionalna kulinarska i turistička manifestacija autohtonih jela Varaždinske županije.
Zlatna nimfa ujedno je revija učenika trećih, drugih i prvih razreda za zanimanje kuhar, mentora u ugostiteljskim objektima, učenika osmih, šestih i sedmih razreda VII. Osnovne škole Varaždin i članova Udruge kuhara Varaždinske županije.
Ova kulinarska priredba održana je u suradnji sa VII. Osnovnom školom Varaždin na kojoj je održana izložbom proizvoda proizvođača autohtonih namirnica i vina Varaždinskog kraja obitelji Vitez, a na radionicama su se prezentirali načini izrade Varaždinskoga klipiča, Trnovečke makovnjače, Vidovečkog gibanika i Koščićnjaka.
Događanje je upotpunilo i revijalno te edukativno druženje mladih kuhara Varaždinske županije koji su gastro ponudu upotpunili sa svojim kreacijama i umijećem pripremivši hladne plate, glavna jela i deserte sa zadanim namirnicama, karakterističnim za varaždinsko podneblje kao što je bučino ulje, purica iz Bednje, Varaždinsko zelje i još mnogo toga.
Cilj ove manifestacije je zajednički nastup učenika 1,2,3 razreda srednjih škola Varaždinske županije, učenika 8,7,6 razreda osnovnih škola, mentora u ugostiteljskim objektima članova udruge kuhara Varaždinske županije koji sudjeluju na svjetskim kulinarskim natjecanjima te profesora kuharstva u okviru aktivnosti Hrvatskog kuharskog saveza u želji da se sačuvaju tradicionalne namirnice od kojih se stvaraju kreativna djela.
Komentari