u susret blagdanu

FOTO: Pogledajte prekrasno uređenu Općinu Sračinec za nadolazeći Uskrs

Objavljeno: 12.04.2017. 16:18

Zadnja izmjena: 12.04.2017. 16:18

Foto: Općina Sračinec

U Općini Sračinec već je sve spremno za nadolazeći blagdan, Uskrs. Sve priprema su obavljene, a održana je i radionica tradicionalnog ukrašavanja pisanica, te su Sračinec i Svibovec Podravski ukrašeni uskrsnim motivima.

Još proteklog vikenda je u prostorijama Udruge žena 'Preslica' postavljena izložba zidnica, koje su materijalni dokazi o prošlim vremenima.

- Osim ove izložbe u organizaciji Udruge žena postavljene su velike pisanice na Trgu sv. Mihaela u Sračincu od kojih je jedna poklon Koprivničko križevačke županije, drugu je oslikao Vladimir Flegar, dok su treću oslikala djeca dječjeg vrtića 'Bambi' iz Sračinca. Blagdanskom ugođaju doprinijele su i Miljenka Križnjak, te Simona Flegar s prigodnim instalacijama koje su postavljene ispred Doma kulture i na Trgu slobode, na samom ulazu u Sračinec. Svim mještanima općine Sračinec Udruga žena "Preslica" želi sretan Uskrs! - rekla je predsjednica udruge, Stanka Miko.

U uskrsnom stilu ukrašena je i kućica u centru Svibovca Podravskog, u kojoj je KUD Benedikt osmislio i izradio uskrsnu košaru.

Komentari