međimurska županija

Foto - Evo što će predstavljati Međimursku županiju na festivalima baštine

Objavljeno: 11.03.2022. 18:55

Zadnja izmjena: 11.03.2022. 18:59

Tijekom ožujka i travnja u Međimurju će se održati festivali keramike, čipke i cekera kroz koje će se predstaviti bogatstvo međimurske nematerijalne kulturne baštine, ali i sve ono što Međimurje ima za ponuditi.

U Međimurskoj palači turizma održana je konferencija za medije na kojoj je su predstavljeni Festivali baštine - keramike, čipke i cekera koji će se održati u sklopu projekta ADRIONET vrijednog gotovo 10 milijuna kuna. Kao dio razvoja koncepta "gostoljubive zajednice", u sklopu projekta bit će održani Festivali baštine s ciljem očuvanja lokalnog tradicijskog identiteta i promocijom kulturne baštine. 

- Želimo Međimurje ucrtati na kartu transnacionalne mreže autentičnih sela svojom baštinom, kulturnom i prirodnim ljepotama kojima se ponosimo. Međimurski identitet promovirat ćemo diljem cijele Europe, a ovaj projekt pružit će dodatan zamah u turističkom potencijalu te dolascima domaćih i stranih gostiju što namjeravamo iskoristiti na najbolji mogući način - rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec i dodao da je Međimurje u ovom projektu zajedno sa partnerima iz 7 europskih zemalja, a nositelj projekta je Italija. 

Glavni cilj projekta je uspostaviti ADRION Transnacionalnu mrežu "autentičnih sela" koja će se temeljiti na društvenoj, ekološkoj i ekonomskoj održivosti, s naglaskom na podizanje svijesti o očuvanju prirodnih i kulturnih dobara.

Komentari