Već dvanaestu godinu zaredom Gradska tržnica je organizator Varaždinskog
sejma, a riječ je o najvećem regionalnom sajmu zdrave hrane i domaćih proizvoda koji tradicionalno ne propuštaju ljubitelji dobre hrane.

Gotovo stotinu izlagača iz cijele Hrvatske predstavlja najbolje od najboljeg, a za
dobru atmosferu danas će se pobrinuti Kraljevi ulice, Dečki z bregov, TS Špancir i KUD HŽ. Posjetitelji će moći kušati i naš domaći specijalitet, sarmu od varaždinskog zelja, te dalmatinski rižoto koji će se prodavati u humanitarne svrhe po simboličnoj cijeni od deset kuna.

Ako tražite stare sorte primjerice jabuka, krumpira ili drugog voća i povrća, ovo je jedinstveno mjesto gdje ćete to pronaći. Očekuje vas i šarenilo sezonskog voća. Dominirat će jagode, i to one ludbreške, ali i prve trešnje kao i razni džemovi i sokovi od sezonskih proizvoda. Bit će tu pregršt hrane za vegane, te za one koji žele u svoje jelovnike uvesti više cjelovitih organskih namirnica. Nezaobilazan je i med te drugi pčelinji proizvodi, među kojima će biti i proizvodi pčelarstva Namjesnik, aktualnog dobitnika čak tri zlatne medalje za najbolji svjetski med na London International Honey Award. Na svoje će doći i ljubitelji nešto ''konkretnije'' hrane kao što su kuleni, kobasice, čvarci i drugi suhomesnati specijaliteti.

Komentari

26.05.2019. 10:43h Zadnja izmjena: 26.05.2019. 10:48