općina trnovec bartolovečki

Foto - Pokazna vježba Civilne zaštite Trnovca Bartolovečkog privukla ogroman broj ljudi

Objavljeno: 23.04.2023. 19:27

Zadnja izmjena: 23.04.2023. 19:27

U sklopu obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki u naselju Žabnik uspješno je odrađena pokazna vježba civilne zaštite sa scenarijem proboja nasipa, a sve žurne službe pokazale su spremnost i sinergiju u radu s drugima.

Vježba je održana s ciljem provjere reagiranja i koordiniranja djelovanja zajedničkog postupanja operativnih snaga u slučaju izvanrednog događaja. Osim pripadnika općinskih Dobrovoljnih vatrogasnih društava, u vježbi su sudjelovali i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina, pripadnici Hitne medicinske službe, Hrvatske gorske službe spašavanja, Crvenog križa i mnogi drugi.

- Dugo smo pripremali ovu vježbu, a zahvaljujući našim vatrogascima koji su najspremniji i inače te ostalim žurnim službama, mi smo imali priliku vidjeti da nema nikakvoga straha od bilo kakvih elementarnih nepogoda. Naše žurne službe su sinkronizirano, brzo i učinkovito odradile posao. Drago mi je što na ovaj način educiramo naše mještane. Svjesni smo da se ona neće dogoditi, ali moramo znati što raditi i kako se ponašati u slučaju da bi se takva elementarna nepogoda i dogodila - rekla je načelnica Verica Vitković.

U sklopu Općine Trnovec Bartolovečki djeluje i pet Dobrovoljnih vatrogasnih društava koja će ove godine proslaviti svoju 100. godišnjicu, a 30. godišnjicu ove godine slavi Vatrogasna zajednica Općine. Županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy dodao je kako su vatrogasci Općine Trnovec Bartolovečki još jednom pokazali izuzetnu spremnost, dok je načelnik Civilne zaštite Općine Dragutin Cecelja rekao da su ovakvu vježbu planirali godinama, jer od kako je sagrađen nasip, takve vježbe nije bilo.

Komentari