pročitajte

Foto - Polaznici Ljetne škole 'Domovina' i ove godine posjetili Varaždinsku županiju

Objavljeno: 28.06.2024. 09:17

Zadnja izmjena: 28.06.2024. 09:17

Polaznici Ljetne škole „Domovina“ posjetili su Varaždinsku županiju, a svoj boravak iskoristili su za posjet Trakošćanu, razgled Varaždina, Muzeja hrvatskog vatrogastva, a imali su priliku upoznati se i sa Županijskom palačom te Centrom za posjetitelje u prisustvu domaćina župana Anđelka Stričaka i direktora Turističke zajednice Varaždinske županije Gorana Mališa.

Riječ je o projektu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je nastao u partnerstvu s Udruženjem hrvatsko-američkih stručnjaka, a namijenjen je mladima od 18 do 30 godina. Projekt se održava, između ostalog, u svrhu jačanja identiteta hrvatskog iseljeništva i poticanja globalnog umrežavanja Hrvata.

- Raduje me da ste se i ove godine odlučili na ovo putovanje u svoju pradomovinu, jer smatram da je ovo odličan način povezivanja pripadnika hrvatskog naroda, ali isto tako i upoznavanje s tradicijom i kulturom vaših baka i djedova, kao i učenja hrvatskog jezika. Osim što se upoznajete s hrvatskom poviješću, kulturom, vi se upoznajete i sa izazovima i prilikama koje čine hrvatsku stvarnost, odnosno sa svime onime što čini hrvatski identitet – rekao je župan Stričak.

Uz Varaždin, polaznici će tijekom Ljetne škole posjetiti i Dubrovnik, Sinj, Zadar, Osijek, Vukovar, Šibenik, Split i Zagreb.

Komentari