tradicionalno druženje

FOTO: Policija i motoklubovi odmjerili snage u prometnim propisima, ali i u spretnoj vožnji

Objavljeno: 01.04.2017. 16:17

Zadnja izmjena: 01.04.2017. 16:18

Foto: Viktor Hranić

Danas su se na poligonu autoškole Crnković susreli predstavnici varaždinske policije, potom tehničkog pregleda i članovi motoklubova s područja naše županije.

Predstavnici policije su prvo sa članovima moto klubova razgovarali o stanju sigurnosti u cestovnom prometu i organizaciji moto susreta tijekom ove godine. Sudionici ovog druženja su imali priliku provjeriti svoje znanje iz prometnih propisa, potom odmjeriti snage u vožnji spretnosti, a svim vozačima je bio omogućen besplatni tehnički pregled motocikla.

Prilikom pregledavanja rezultata testova o poznavanju prometnih propisa, Danijel Posavec, predstavnik policije je rekao kako nisu bili baš zadovoljni s ostvarenim rezultatima, kako policijskih službenika, tako ni članova motoklubova.

- Propisi se mijenjaju, no oni osnovni ipak ostaju isti. Nama je ipak važnije da vi, bez obzira na to što ne poznajete prometne propise, barem ne u onom mjeru u kojoj mi to očekujemo, da ipak sigurno vozite po cesti da ne divljate motorima na cesti, da poštujete prometne propise i ne vozite pod utjecajem alkohola. – rekao je Posavec i dodao kako to malo što su svi zaboravili neke prometne propise, da će im ipak oprostiti.

Božo Crnković, vlasnik autoškole Crnković je opravdao lošije rezultate činjenicom što su kriteriji postavljeni u testovima poprilično visoki: 'To je kriterij u autoškoli i on je dosta visok, tako da ste sada iz vlastitih primjera vidjeli kakvi su testovi i kakve će polagati vaša djeca'.

Svejedno su dodijeljene nagrade, te je prvo mjesto osvojio Josip Vincek iz Prometne policije Varaždin, dok je u testovima spretnosti vožnje prvi bio Dejan Pomper iz moto kluba Baroker.

Josip Vincek je dugogodišnji vozač motora, još od devesetih godina i često sudjeluje u ovakvim vrstama manifestacija.

-Na druženju se ujedno i izvrši provjera prometnih propisa, što je korisno za vozače da vide s kakvim znanjem raspolažu jer se s vremenom izgubi jedan dio znanja iz prometnih propisa. – rekao je Vincek.

Dejan Pomper iz motokluba Baroker je također dugogodišnji vozač motora, naime, vozi motor od svoje 12. godine, a trenutni motor je i 12. po redu.

-Dva puta sam sudjelovao i dva put sam osvojio prvo mjesto iz spretne vožnje.  Za osvajanje prvog mjesta treba imati puno ljubavi prema vožnji, ali i rada i iskustva. – zaključio je Pomper.

Komentari