grad ivanec

Foto - Policija u Ivancu prezentirala svoj rad i opremu s ciljem razvoja interesa kod mladih

Objavljeno: 25.07.2022. 11:16

Značajan interes mladih, ali i svih ostali građana, izazvalo je predstavljanje rada, opreme te ostale tehnike policije održano u subotu, 23. srpnja.

Policijska uprava Varaždinska, na inicijativu Policijske postaje Ivanec organizirala je sveobuhvatno predstavljanje ljudstva i opreme svih rodova policije prvenstveno s ciljem promocije i razvoja interesa kod mladih (do 28 godina) za zanimanje policajac/policajka.

Povod organiziranog predstavljanja raspisani je javni poziv MUP-a za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini. Taktično-tehnički zbor održan je ispred Srednje škole Ivanec, a potencijalne kandidate najviše su zanimali uvjeti prijave, način rada, ali i sam način obuke i učenja.

Također, ističu iz policije, zanimali su ih izazovi i iskustva s kojima se policijski službenici svakodnevno susreću, a to je nešto što im ju ujedno i najizazovnije. Veliku pažnju privukla je oprema interventne policije te oprema za zaštitu državne granice, a predstavljene su i sprave za otkrivanje krivotvorina, kao i protueksplozijska zaštita.

Potencijalni kandidati okušali su se i na postavljenom poligonu gdje su uz stručno vodstvo i upute policijskih službenika mogli povjeriti razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti  potrebnih za upis u organizirani program obrazovanja. Taktično-tehnički zbor policije obišao je i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa zamjenikom Markom Friščićem.

Komentari