Ivanec

Foto - Položene bijele ruže za poginule ivanečke branitelje

Objavljeno: 05.08.2023. 17:48

Zadnja izmjena: 05.08.2023. 17:53

U Ivancu su Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježili odavanjem počasti kod središnjeg spomen obilježja poginulim braniteljima te svim vojnim i civilnim žrtvama Domovinskog rata kao i molitvom kod središnjeg križa na gradskom groblju za pokoj duša svih poginulih i nestalih.

Bijele ruže kod spomen obilježja u Ivancu jučer je položila rodbina poginulih branitelja, članovi braniteljskih udruga, predstavnici Policijske postaje Ivanec te pojedini gradski vijećnici.  Sjenama poginulih poklonilo se i izaslanstvo Grada Ivanca na čelu s gradonačelnikom Miloradom Batinićem, a pridružili su se i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić i predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras, priopćeno je danas iz Grada.

- Sveta nam je dužnost da se danas s posebnim pijetetom prisjetimo naših poginulih branitelja i krvne žrtve koju su stavili na oltar naše domovine, ali i upitati se: Što bi oni danas rekli o domovini za koju su pali, da li doista živimo u Hrvatskoj kakvu su sanjali i priželjkivali? – kazao je Batinić. Upozorivši na teško okruženje u kojem se Hrvatska nalazi, na rat u Europi i prijetnju od njegova širenja, istaknuo je potrebu da u ovoj neizvjesnoj situaciji, u kojoj ne znamo što nam donosi sutra, hrvatski narod ponovno obnovi zajedništvo, slogu i vjeru, iste one vrijednosti koje su ga pokretale 90-tih godina, kako bi očuvao sigurnost i stabilnost zemlje, navodi se u priopćenju.

Komentari