grad lepoglava

Foto - Ponovno je otvoren most Putine na rijeci Bednji

Objavljeno: 03.10.2023. 17:48

Zadnja izmjena: 03.10.2023. 21:26

Foto: Varaždinska županija

Nakon što je čak dvije godine zbog oštećenja bio zatvoren, za promet je danas ponovno otvoren most Putine na rijeci Bednji u Lepoglavi u čiju je sanaciju uloženo 348.866 eura.

Obnovljen most su danas otvorili zamjenica župana Silvija Zagorec zajedno s gradonačelnikom Lepoglave Marijanom Škvarićem, direktorom VGO za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda Milanom Rezom i predsjednikom Gradskog vijeća Lepoglave Robertom Dukarićem.

– Ovaj most prije svega spaja poljoprivredne površine naših građana, koje su dijelom bile neobrađene zbog nemogućnosti pristupa parcelama. Vjerujem da će zahvaljujući otvorenju mosta za promet poljoprivredna zemljišta sada biti revitalizirana – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Za sanaciju mosta, četiri klizišta i 11 km nerazvrstanih cesta Grad je povukao čak 2,3 milijuna eura, što je više od iznosa njihovog izvornog proračuna. 

- Sanacijom ovog mosta poboljšat će se komunalni standard stanovnika Grada Lepoglave i okolice. Svoj doprinos povećanju tog standarda daje i Varaždinska županija koja je putem Županijske uprave za ceste na području Grada Lepoglave samo u ovoj godini uložila gotovo milijun eura – istaknula je zamjenica Silvija Zagorec.

Komentari