rabuzinovi dani

FOTO: Posjetili smo kuću Ivana Rabuzina koja je pravo remek-djelo arhitekture

Objavljeno: 31.03.2017. 20:30

Zadnja izmjena: 31.03.2017. 20:37

Foto: Petra Mlinarić

U sklopu kulturne manifestacije 'Rabuzinovi dani', danas smo posjetili kuću tog velikog slikara, a koja je pravo arhitektonsko remek - djelo i nikog nije ostavila ravnodušnim.

Kuća je djelo poznatog arhitekta Vjenceslava Richtera, a čim skrenete za Ključ, uzdiže se nad obroncima i nemoguće ju je ne zamijetiti. Brojni posjetitelji su danas zavirili u kuću Ivana Rabuzina, a prisutna je bila i Renata Horvatić iz Turističke zajednice Novog Marofa, te Damir Rabuzin, sin pokojnog umjetnika.

- Velika nam je želja da Novi Marof promoviramo s imenom Ivana Rabuzina, da ovo postane jedan kulturni i turistički proizvod te da ćemo se naći na kulturnoj i turističkoj karti prvo županije, potom Hrvatske, a onda i dalje. – istaknula je Renata Horvatić.

Kuća je uistinu jedinstvena, s njezinih velikih prozora i terase se proteže prekrasan pogled na obližnje brežuljke, a kako saznajemo od Damira Rabuzina, njegovom ocu je upravo atelje bio omiljeno mjesto u čitavoj kući, a čiji je jedan dio bio preseljen iz nekadašnje stare kuće.

Damir Rabuzin se prisjetio i anegdota, naime, bio je prisutan tokom čitave izgradnje kuće, te je jednom prilikom u kupoli krova ostao čekić koji se tamo nalazi sve do danas. Uz svog oca se i Damir Rabuzin bavio grafikom, a za tehniku svog oca, se samo prisjetio jedne njegove izjave:' Ja sam Bog na svojoj slici', te dodaje, kako je s time sve rečeno.

 

 

 

 

 

Komentari