postavljena i kamera

FOTO U Varaždinu postavljena nova dvojezična ploča Vijeća srpske nacionalne manjine nakon što su prethodne dvije razbijene

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.08.2018. 10:25

Zadnja izmjena: 08.08.2018. 10:32

Foto: Luka Šalamun

Danas je u prostorijama Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Varaždina održana konferencija za novinare o suradnji Grada Varaždina sa Vijećem srpske nacionalne manjine u Gradu Varaždinu, a na konferenciji su govorili Sandra Malenica, zamjenica varaždinskog gradonačelnika i Mile Sekulić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Varaždina.

Sekulić se ovom prilikom osvrnuo na postavljanje nove dvojezične ploče na službenim prostorijama Vijeća, nakon što su prethodne dvije bile razbijene - jedna 2013. godina, a druga prije mjesec dana.

- Nepoznati vandali, izrodi roda svoga brukaju Grad Varaždin koji je ponosan i koji vodi brigu o svojim nacionalnim manjinama. a u gradu ima 11 nacionalnih manjina, od toga tri sa manjinskim institucijama - rekao je Sekulić i dodao kako se nada da će ova ploča ostati dulje vrijeme te kako će kod ploče biti postavljena nadzorna kamera.

Sekulić je rekao kako je Varaždin ugodan grad za život nacionalnih manjina te dodao kako manjine nisu ugrožene te kako nemaju problema s osudama, prijetnjama i omalovažavanjima.

Dogradonačelnica Sandra Malenica rekla je kako se manjine u ovom gradu ne doživljavaju kao manjine nego kao obične građane te kako je sutradnja s njima odlična.

- Manjine mogu obogatiti život u našoj sredini, a svaki put kada se desi da se razbije ploča - mi ćemo postaviti drugu - poručila je Malenica. 

 

 

 

 

 

Komentari