evo gdje

Foto - Postavljene nove javne slavine na više lokacija u Varaždinu

Objavljeno: 18.07.2022. 14:24

Zadnja izmjena: 18.07.2022. 14:25

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković je s direktorom gradske tvrtke Varkom Brunom Isterom obišao novopostavljene javne slavine u Varaždinu.

Slavine su postavljene uz dječja igrališta, na Trgu Antuna Gustava Matoša - popularnom Štuku, i u Poljani Biškupečkoj.

- Nove javne slavine postavljene su u najbolje vrijeme, kad našim građanima dobro dođe osvježenje zbog ljetnih vrućina. Nalaze se uz dječja igrališta, što će posebno obradovati djecu i roditelje koji se okupljaju ovdje u svako doba dana. Na Štuku je i dodatna slavina za kućne ljubimce koji su nam jednako važni i brinemo da se i njima osigura pitka voda. Ovo je dobar projekt kojeg potiče Europska unija te ga treba nastaviti i omogućiti dostupnu vodu našim građanima u svim dijelovima grada. Također, u skladu je s našom zelenom agendom i smanjenjem uporabe plastike - rekao je Marković.

Direktor Ister ističe kako Varkom provodi brojne radove i u gradu kao i cijeloj županiji, ali pažnju pridaju i ovakvim projektima koji vesele građane, kao i turiste u šetnji gradom.

- Javne slavine su dostupne na brojnim mjestima u gradu kao i u prigradskim naseljima i to je u skladu s politikom tvrtke koja osiguravanjem besplatne pitke vode građanima na javnim površinama omogućava jedan civilizacijski standard. U Europi se to prakticira već dugi niz godina, a cilj je poboljšati pristup čistoj pitkoj vodi svim građanima Europske unije, posebno onim skupinama koje imaju ograničen pristup vodi ili ga uopće nemaju te smanjiti potrošnju plastične ambalaže - kaže Ister.

Komentari