kod županijske palače

Foto - Postrojavanjem garda započelo obilježavanje Dana Varaždinske županije

Objavljeno: 03.09.2022. 11:50

Zadnja izmjena: 03.09.2022. 11:50

Već tradicionalno povodom Dana Varaždinske županije koji se svake godine obilježava 8. rujna na blagdan Male Gospe, Husarska garda Varaždinske županije predaje prijavak svom nadzapovjedniku županu u prisustvu ostalih povijesnih postrojbi.

Ove godine su uz domaćine, svečanost upotpunili i pripadnici Varaždinske građanske garde te Vitezovi Ivanovci iz Ivanca. Postrojavanju je nazočila i zamjenica župana Silvija Zagorec, kao i pročelnica Renata Skoko, a prijavak je županu Anđelku Stričaku predao zapovjednik Husarske garde Mihael Negovec

- U slijedećem periodu planiramo još veći iskorak u smislu financijskih sredstava što se tiče Husarske garde kako bi oni i dalje mogli prezentirati Varaždinsku županiju na visokoj razini. Među investicijama i projektima koji su nam u prioritetu je svakako obnova austrougarske jahaone u Optujskoj ulici. Nakon obnove biti će to reprezentativna zgrada. Obzirom da je Husarska garda konjanička postrojba, planiramo uključiti i naše dvije škole u cijelu priču. Srednju Medicinsku školu koja bi bila povezana s sadržajem terapijskog jahanja te Srednju školu "Arboretum Opeka" Marčan zbog povijesnog konteksta i prirodnih ljepota - rekao je Stričak.

Predsjednik Husarske garde Varaždinske županije Mirko Kramberger je naglasio kako je garda ove godine imali jako puno aktivnosti, a najznačajnija je osnivanje Hrvatskog husarskog zdruga.

Komentari