U županijskoj palači

Foto - Potpisan Sporazum o stipendiranju učenika deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu

Objavljeno: 21.12.2023. 12:50

Zadnja izmjena: 21.12.2023. 12:51

Potpisan je Sporazum o zajedničkom stipendiranju učenika deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu za školsku godinu 2023./2024.

Sporazum su potpisali zamjenica župana Silvija Zagorec i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković u prisustvu pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu kulturu i sport Miroslava Huđeka, potpredsjednika Obrtničke komore Varaždinske županije Borisa Kosa te člana Skupštine Obrtničke komore Varaždinske županije Vladimira Baisa.

- Komora svojim radom pruža pomoć i podršku našim obrtnicima, a organiziramo i sudjelujemo u obrazovanju za obrtnička zanimanja, u licenciranju radionica za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja, pripremi i provođenju majstorskih ispita te ispita o stručnoj osposobljenosti. Na ovaj način nastavljamo suradnju s Varaždinskom županijom s kojom ovaj projekt provodimo od 2008. godine – rekao je Šoković.

Zamjenica Zagorec tom je prilikom istaknula da će se zahvaljujući suradnji Varaždinske županije i Obrtničke komore Varaždinske županije nastaviti stipendiranje za 18 učenika.

- Nastavljamo dobru suradnju i potpisali smo sporazum za financiranje projekta stipendiranja učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu. Varaždinska županija osigurava 5.972,40 eura, a Ministarstvo turizma 33.445,80 eura dok Obrtnička komora Varaždinske županije provodi projekt kojim će 18 naših učenika primati 218,99 eura stipendije u ovoj školskoj godini – rekla je Zagorec.

Komentari