općina sračinec

Foto - Potpisan Sporazum o suradnji Općine Sračinec i Grada Ljubuški

Objavljeno: 02.02.2023. 20:13

Zadnja izmjena: 02.02.2023. 20:14

Danas je u Sračincu održano svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji, koji su sklopile Općina Sračinec i Grad Ljubuški (BiH).

Potpisivanju su nazočili Krunoslav Lukačić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec, Damir Kozina pomoćnik gradonačelnika Grada Ljubuški te djelatnici Općine Sračinec, a potpisali su ga načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ljubuški Tihomir Kvesić.

- Potpisnici Sporazuma predano će se angažirati u informiranju svojih građana o posebnostima svake od njih te poticati organizacije civilnog društva, obrazovne ustanove i ostale institucije sa svoga područja na aktivnu razmjenu informacija, iskustava i primjera dobre prakse u svrhu pripreme zajedničkih aktivnosti, inicijativa i projekata. Osobito važnim područjima suradnje ističu se kultura, očuvanje tradicije i sport u službi jačanja duha povezanosti u različitosti, poglavito među mladima - istaknuli su, prilikom potpisivanja, dio teksta Sporazuma.

Inače, suradnja je već ostvarena u sklopu projekta LION - Stabilna politička i ekonomska zajednica, koji Općina Sračinec provodi u suradnji s Gradom Ljubuški, a općinu Sračinec posjetit će i delegacija iz Ljubuškog koja će sudjelovati na 7. Međunarodnom srakarskom fašniku u subotu. Projekt LION sufinancirala je Europska unija iz Programa Europa za građane.

Komentari