svečano potpisivanje

Foto - Potpisan ugovor o suradnji s Hercegbosanskom županijom, odakle su Dalić i biskup Radoš

Objavljeno: 07.09.2023. 12:20

Zadnja izmjena: 07.09.2023. 12:20

U Varaždinskoj županiji danas je održano svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji i prijateljstvu između Varaždinske županije i Hercegbosanske županije.

Sporazum su potpisali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i Jozo Čosić, predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije, a kako je pritom bilo rečeno, potpisivanje sporazuma simbol je početka nove suradnje na područjima gospodarstva, obrazovanja, turizma i zaštite okoliša.

- Ta suradnja nas veže još za Domovinski rat, u Bosni i Hercegovini poginulo je 55 pripadnika varaždinskih ratnih postrojbi te se jedan vodi kao nestali. U Varaždinu živi i cijeli niz sugrađana podrijetlom iz tog kraja, od hrvatskog nogometnog izbornika Zlatka Dalića, varaždinksog biskupa Bože Radoša i tako dalje. Zaista vjerujem da su ovo počeci jedne dobre suradnje - rekao je Stričak.

Župan Čosić istaknuo je kako će suradnja ove dvije županije do izražaja najviše dolaziti u gospodarstvu i kulturi.

- Kako smo imali suradnju u ratu, sada smatramo da je potrebno tu suradnju produbiti u miru. Kada je u pitanju gospodarstvo referiram se na Europske fondove gdje je potrebna međugranična suradnja - rekao je Čosić.

Komentari