međimurska županija

Foto - Potpisani ugovori od milijun eura kojima Međimurje dobiva nove zelene površine

Objavljeno: 12.04.2024. 19:00

Zadnja izmjena: 12.04.2024. 19:00

Danas je u parku Centra znanja Međimurja župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao ugovore kojima su definirani uvjeti izvođenja radova na parkovnoj infrastrukturi diljem Međimurja.

Riječ je o nekoliko lokacija koje će dobiti suvremenu parkovnu arhitekturu u cilju podizanja otpornosti na klimatske promjene i u koje će biti uloženo milijun eura. Prvi se ugovor odnosi na ozelenjavanje dijela kod Centra znanja, a drugi na uređenje parka ispred Doma za starije i nemoćne osobe u Čakovcu, zatim kod Matulovog grunta u Frkanovcu te u Sajmišnoj ulici u Čakovcu, a u izrađuje se i projektna dokumentacija za parkove kod Gimnazije, odnosno Ekonomske i trgovačke škole te hortikulturno uređenje zelenih površina u krugu zdravstvenih ustanova u Čakovcu.

- Međimurje ističemo kao zelenu oazu u srcu Europe i takva mora ostati, mora donijeti višu kvalitetu života stanovnicima. U dosezanju toga cilja, iskoristili smo fondove Europske unije te na izazove koje  donose klimatske promjene odgovorili prijavljivanjem desetaka ovakvih projekata kojima ćemo ozeleniti naše površine i uređenosti našega Međimurja dati novi sjaj - rekao je međimurski župan Matija Posavec.

'Tek prvi u nizu'

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini potpisala je jedan od ugovora, onaj koji se odnosi na gradsku površinu kod Doma za starije i nemoćne osobe, te istaknula da je i Čakovec započeo svoju 'zelenu priču'.

- Danas potpisujemo tek prvi ugovor u nizu, kako bismo pridonijeli projektu važnom za naše građane, osobito za korisnike Doma za starije i nemoćne - istaknula je Cividini te dodala da je u tijeku projektiranje rekonstrukcije i revitalizacije područja grada od nekadašnje Varteksove robne kuće do ovog novog parka, kao i daljnje uređenje Perivoja Zrinskih, te da je dovršena projektna dokumentacija za park u Martanama.

Komentari