u obilasku županije

FOTO Potpredsjednik Vlade Damir Krstičević u radnoj je posjeti Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 01.08.2017. 10:47

Zadnja izmjena: 01.08.2017. 10:48

Foto: Viktor Hranić

Danas je u radnoj posjeti Varaždinu potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević. Osim što je posjetio Varaždinsku županiju obići će i vojarnu u Optujskoj te će položiti vijenac kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima Varaždinske županije na Gradskom groblju.

Zajedno s potpredsjednikom Damirom Krstičevićem u Županijskoj palači održan je sastanak na kojem su prisustvovali župan Čačić, saborski zastupnici Anđelko Stričak i Josip Križanić, zamjenik župana Tomislav Paljak, zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević.

- Na sastanku smo razgovarali o povratku vojske u Varaždin, ali i o ostatku imovine koju Ministarstvo obrane ima ovdje. Zamolili smo ministra da nam pomogne oko suradnje s Ministarstvom državne imovine kako bi se određena zemljišta i objekti koji su trenutno zapušteni stavili na raspolaganje Gradu Varaždinu. - rekao je Zlatan Avar.

Župan Čačić nije krio zadovoljstvo posjetom, kako je i sam rekao, državnog vrha. 

- Cijenimo spremnost i razumijevanje Ministarstva obrane da stavi na raspolaganje državnu imovinu jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Dobra volja, pozitivan odnos i razumijevanje je pretpostavka da se realizira sve što je spomenuto na današnjem sastanku. Što se tiče županije, ona će učiniti sve što je potrebno. - rekao je Čačić.

Da je bitna sinergija između Vlade i lokalne zajednice smatra potpredsjednik Vlade Krstičević.

- Zato mi je drago što smo danas odradili ovaj sastanak oko pripreme ponovnog dolaska vojske u Varaždin. Želio bih odati priznanje cijeloj Sjeverozapadnoj Hrvatskoj jer u subotu slavimo Oluju, pobjedu, mir i slobodu kojih ne bi bilo bez hrvatskih branitelja. Došao sam se pokloniti i 7. gardijskoj brigadi na svom doprinosu Domovinskom ratu. - rekao je Krstičević i nadodao kako su Pume zaslužile da se vrate kući. 

Uz potpredsjednika Krstičevića sastanku su još prisustvovali i načelnik GS OS RH Mirko Šundov, državni tajnik MO Zdravko Jakop, zapovjednik HKoV-a Mate Ostović, posebni savjetnik MO Božo Kožul i načelnik Sektora za vojnu infrastrukturu Ivan Raos.

 

 

Komentari